opći uvjeti poslovanja

Trgovac je Split Nomad Gallery, obrt za usluge, Bartola Kašića 7, Split koji svoje proizvode prodaje putem web shopa na internetskoj domeni splitnomadgallery.com.

Kupac proizvoda je posjetitelj web shopa koji odabere barem jedan proizvod, ubaci ga u košaricu, plati e-bankingom, općom uplatnicom, karticom kroz MyPOS gateway ili Pay-palom i pošalje narudžbu trgovcu.

Slike i opisi pojedinih proizvoda dobiveni su od proizvođača/dobavljača ili preuzeti s interneta i ne moraju nužno biti istovjetni proizvodima. Splitnomadgallery web shop nastoji što točnije navesti karakteristike proizvoda. Zadržavamo pravo pogreške u opisu i slikama proizvoda. Cijene i uvjeti plaćanja vrijede isključivo u trenutku narudžbe i/ili plaćanja i mogu se promijeniti bez prethodne najave.

Valute su hrvatska kuna (HRK) i euro
Split Nomad Gallery, obrt za usluge nije u sustavu pdv-a 

NARUČIVANJE

Proizvodi se naručuju putem košarice i neopozivi su. U slučaju da trgovac nije u mogućnosti isporučiti proizvod zato što naručenog proizvoda nema na zalihi ili ga nije više moguće naručiti od dobavljača, trgovac će pismeno obavijestiti kupca koji može otkazati narudžbu ili eventualno prihvatiti novi rok isporuke. Odluči li se kupac otkazati narudžbu, trgovac će kupcu vratiti uplaćen novac što je prije moguće, a najkasnije u roku od 30 dana od kada je nastupilo zakašnjenje. Ako kupac odbije primiti ispravnu i neoštećenu robu koju je naručio, trgovac ima pravo tražiti od kupca nadoknadu svih manipulativnih troškova vezanih uz isporuku.

NAČINI PLAĆANJA

Naručene proizvode kupac može platiti na jedan od sljedećih načina: Paypal-om, e-bankingom, karticom putem MyPOS-a, općom uplatnicom.

Nakon ispravno popunjene narudžbenice trgovac kupcu dostavlja potvrdu narudžbe na email adresu koju je kupac definirao prilikom registracije.

U slučaju da kupac robu namjerava platiti e-bankingom, rok za uplatu je 3 dana. Nakon tog roka trgovac ne može garantirati stanje skladišta i dobavljivost naručenih artikala. Obrada narudžbe počinje teći od trenutka vidljivosti uplate na našem računu. Ako je uplata uslijedila nakon roka, a roba je raspoloživa, pokreće se postupak dostave. Ako roba nije raspoloživa, pristupa se povratu preplaćenih sredstava (uvećanih za zakonske kamate po kamatnoj stopi poslovne banke kod koje vodi transakcijski račun) u roku od najviše 30 dana od dana uplate.

DOSTAVA

Dostava naručenih proizvoda naplaćuje se po sljedećem modelu: 
Hrvatska – 30 kuna / 4 E
EU and US – 100 kuna / 13 E
Ostatak svijeta / rest of the world – 180 kuna / 25 E

Naručeni proizvodi isporučuju se putem ugovorene kurirske službe ili na drugi način koji može dogovoriti Split Nomad Gallery, obrt za usluge. U Splitu je moguća besplatna kućna dostava. Isporuka naručene robe traje od 3 – 5 radnih dana od potvrde ili uplate sredstava, osim ako adresa naručitelja nije na specifičnim dostavnim mjestima kao što su Jadranski otoci ili slična teže pristupačna mjesta dostave. U tome slučaju kupac direktno s operaterom dogovora točan datum isporuke, ovisno o rasporedu dostave robe na takva mjesta od strane ugovorene kurirske službe. Ako od kurirske službe dobijete obavijest o prispijeću pošiljke, dužni ste ih kontaktirati telefonski i dogovoriti primopredaju pošiljke. Prilikom odabira robe i odabira isporuke, kupac je dužan navesti točnu adresu i broj telefona radi pravodobne isporuke ili pravodobnog informiranja o isporuci.

POVRAT ROBE

Kupljenu robu koja nije korištena imate pravo vratiti u roku 7 dana od dana primitka. Uvjete povrata robe dogovarate s operaterom kojemu morate obrazložiti razloge za povrat robe. Povrat robe obavlja isključivo kurirska služba dobavljača robe i kupac ne može izvršiti povrat robe ni na koji način koji uvjetuje dobavljačevo plaćanje troška povrata robe od strane druge kurirske službe ili pošte. Takve povrate robe kupac obavlja o svome trošku, a dobavljač ne snosi odgovornost za kvalitetu i količinu tako vraćene robe. Artikli koji se vraćaju dobavljaču moraju biti neoštećeni, ispravni i zapakirani u originalnu ambalažu u kojoj su i pristigli do kupca.
Ako u zamjenu za vraćeni artikl naručujete isti u većoj ili manjoj konfekcijskoj veličini, artikl ćemo zamijeniti bez troškova naplate.

REKLAMACIJE

Ako kupac nije zadovoljan/na robom kupljenom u splitnomadgallery online shopu ima pravo na reklamaciju u zakonskom roku. Reklamaciju nam pošaljite na e-mail s naslovom REKLAMACIJA PO NARUDŽBI (Br.narudžbe) na info@splitnomadgallery.com.

U slučaju reklamacije kupac nam je dužan vratiti proizvod u dogovorenom roku. Reklamaciju ćemo smatrati valjanom ako pregledom proizvoda utvrdimo da odgovara uvjetima za reklamaciju sukladno Zakonu o obveznim odnosima i Zakonu o zaštiti potrošača. U tom slučaju ćemo u roku od 15 dana od primitka valjane reklamacije zamijeniti proizvod ili vratiti cjelokupan plaćeni iznos. 

 

Pravila privatnosti

Izjava o Privatnosti

Split Nomad Gallery obrt u daljnjem tesktu Split Nomad Gallery obvezuje se zaštiti osobne podatke korisnika internetske stranice SplitNomadGallery.com. Prikupljamo samo osnovne podatke kupaca/korisnika koji su nužni za ispunjenje naših obaveza. Svi se osobni podaci korisnika strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.
Svi djelatnici Split Nomad Gallery odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Vaša privatnost nam je iznimno važna.

Split Nomad Gallery, Bartola Kašića 7, Split 21000, Hrvatska; mob: +385 99 1947927

Korištenje kolačića (cookie)

Korištenje kolačića na internetskim stranicama: splitnomadgallery.com

Kolačić (cookie) je podatak koji web stranica pohranjuje u računalo ili mobilni uređaj posjetitelja. Kolačić dozvoljava web stranici da pamti akcije posjetitelja iz njegovih posjeta. Većina preglednika dozvoljava upotrebu kolačića, ali korisnik u svakom trenutku može kolačiće obrisati ili postaviti u pregledniku zabranu upotrebe kolačića. Naše internetske stranice koriste se kolačićima statističkim kolačićima (Google Analytics) koji služe za prikupljanje informacija i izvještavanje o statistici upotrebe web stranice, u svrhu poboljšanja funkcionalnosti naših internetskih stranica. Kolačići skupljaju informacije na anoniman način, ne spremaju osobne podatke, ne otkrivaju identitet pojedinačnog korisnika. Ako nastavite koristiti naše internetske stranice bez promjene svojih postavki za kolačiće, pristajete na uporabu kolačića.

Prikupljanje i korištenje informacija

Split Nomad Gallery štiti vašu privatnost. Kod procesa koji traže realizaciju tražene usluge koristit ćemo isključivo informacije koje pristanete dati. Obvezujemo se da vaše osobne informacije nećemo ustupiti trećoj strani na način koji nije naveden u ovim Pravilima privatnosti.
Ovim Pravilima privatnosti, zajedno s Uvjetima korištenja objavljenima na našim internetskim stranicama, utvrđena su opća pravila kojima je uređeno vaše korištenje naših internetskih stranica. Ovisno o vašim aktivnostima prilikom korištenja naše mobilne aplikacije i/ili naših internetskih stranica, od vas će se možda zatražiti da prihvatite dodatne uvjete.

Agregirana statistika

Split Nomad Gallery može prikupljati statističke podatke o ponašanju posjetitelja naših internetskih stranica, te ih može javno prikazivati. Split Nomad Gallery ne objavljuje informacije koje omogućavaju osobnu identifikaciju.

Web shop

Pristup web shopu splitnomadgallery.com moguć je bez registracije. Podatke kreditnih kartica kao i bilo kakve podatke takvog tipa ne pohranjujemo niti vršimo obradu na našim stranicama nego na zaštićenim stranicama partnera, na kojima se sve vrši putem enkripcije i nama ti podaci nisu vidljivi u integralnom obliku. Kao korisnik možete se odlučiti ostaviti podatke trajno na stranicama koje služe za naplatu no ti podaci nisu kod nas pohranjeni niti su nama vidljivi.

Kupnja

Pri kupnji robe na web shopu splitnomadgallery.com tražit ćemo osobne podatke potrebne za narudžbu (ime, adresa, kontakt telefon i dr.). Ti će se podaci koristiti isključivo za realizaciju usluge. Podaci o plaćanju, broju kartice i slično posebno su zaštićeni, te su dostupni samo bankama i kartičnim kućama radi autorizacije plaćanja.

Prijenos osobnih podataka

Za realizaciju kupnje, odnosno isporuke robe podatke ćemo dijeliti s pružateljima distribucijskih usluga s kojima surađujemo. Pružatelj distribucijskih usluga može korisnika pri isporuci roba tražiti osobni dokument na uvid i/ili evidentirati određene podatke s dokumenta. Ako korisnik nije voljan predati takve podatke nužne za isporuku narudžbe roba neće moći biti uručena.
Osobne podatke pohranjujemo i obrađujemo samo onoliko dugo koliko je potrebno za izvršenje svrhe navedene u Pravilima privatnosti.

Pravo na brisanje osobnih podataka

Od nas možete u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka. Možete to učiniti slanjem zahtjeva na email adresu info@SplitNomadGallery.com i podaci će biti brisani bez odgode, osim kada postoje razlozi koji onemogućuju trenutačno brisanje, primjerice radi postojanja obveze čuvanja sukladno zakonskim obvezama.

Pravo na prigovor

Ako smatrate da smo prilikom obrade vaših podataka prekršili hrvatske ili europske propise o zaštiti podataka, obratite na se na email adresu info@SplitNomadGallery.com Uz prijavu nama, možete prijavu podnijeti i Agenciji za zaštitu osobnih podataka.