Biševsko ljeto / BILjET 2021. - Putnik

Povodom održavanja prvog Biševskog ljeta – BILjET 2021. Split Nomad Gallery u suradnji s Udrugom Biševo poziva sve članove i zainteresirane da se prijave za sudjelovanje na rezidencijama na otoku Biševu. 

BILjET 2021. s temom Putnika želi izgraditi mjesto koje podržava intervenciju u surovom otočkom okruženju. Rezident se prepušta autentičnosti otoka, njegovoj izoliranosti, jednostavnosti i rutini. Transformirajući se iz potencijalnog turista u putnika, ostvaruje intiman susret s otokom i lokalnom zajednicom ostavljajući neizbrisiv dio sebe na otok. Split Nomad Gallery ovim putem nastavlja s tradicijom nomadskog djelovanja na alternativnim lokacijama. Za vrijeme trajanja jednotjedne rezidencije samostalno i/ili skupno umjetnici produciraju radove i interveniraju u prostoru.  Umjesto same izložbe, ovaj put umjetnici preuzimaju ulogu putnika te dolaskom na otok, lišeni svih društvenih i osobnih slojeva stvaraju na licu mjesta izražavajući se kroz ilustracije, strip, street art, murale i sl. 

Nakon završetka rezidencije organizirat ćemo multimedijalne evente u svrhu promocije ovogodišnjeg BILjET-a. Datum održavanja rezidencije će se odrediti i uskladiti nakon svih zaprimljenih prijava. 

Više o rezidencijama I javnom pozivu možete pronaći na linku:

 https://bisevoislandartistresidency.org/bisevsko-ljeto-biljet/